Jump to content

Legalizarea prostituției


Vladroom
 Share

Recommended Posts

Încep discuția cu un număr de stand up, dar îmi doresc să continue într-o notă cât se poate de serioasă. Am ales acest filmuleț pt că omul explică foarte bine ce ar implica legalizarea prostituției : 

"Legalizarea prostitutiei inseamna marirea veniturilor la bugetul de stat prin impozitatea unei activitati care inainte era in economia subterana, oprirea raspandirii de boli venerice prin controale sanitare periodice, si de asemenea, eliminarea elementului infractional din activitatea de prostitutie prin aducerea ei intr-un cadru legal."

Cred că orice om care gândește și este informat corect este de acord cu faptul că ar fi bine ca prostituția să fie legalizată. Mai cred că acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă vine dinspre noi. Prin urmare, vă cer părerea despre ce și cum am putea face în aceasta direcție. 

Link to comment
Share on other sites

Banuiesc ca putem face o petitie sau ceva in genul acesta (ma si gandesc cum ar supa "Votati prostitutia!"; nu vad insa cine ar sustine in parlament asa ceva cand toti sint cu Patriarhia etc. A propus si Basescu acum cativa ani si imediat au sarit in sus unii si altii... Ipocrizia este prea mare pe plaiurile noastre si partidele nu vor sa isi piarda din alegatori - unii dintre cei actuali ar putea fugi la AUR de exemplu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Basescu a vorbit despre asta la mult timp dupa ce nu mai era presedinte. Adica a dat din gura, doar pt a aduna niste sustinatori, intr-un moment in care era imposibil sa mai faca ceva practic pt asta. Cat timp ar fi putut face ceva, n-a facut.

Intrebarea este ce putem face NOI (pt ca sunt convins ca doar de la noi poate porni asta), concret, acum, pentru a inlesni asta ?

Daca in tari precum Olanda, Germania sau Elvetia s-a putut legaliza, inseamna ca se poate si la noi. Si la fel de convins sunt de faptul ca nici acolo initiativa nu a venit de la niste politicieni foarte inteligenti, ci de la cei ca noi. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ai putea sa fi pus titlul "Hai sa vorbim ca sa nu adormim".

 

In primul rand, prostitutiua nu este ilegala in Romania si nici sa platesti ca sa mergi la curve. Ceea ce e ilegal este proxenetismul, favorizarea prostitutiei, bordelurile si alte activitati conexe.

 

Ar trebui sa te decizi intai ce vrei sa faci, pentru ca asta cu "legalizarea" a cazut, pentru ca este deja legala.

 

Eu inteleg, de fapt, ca tu vrei sa taxezi veniturile din prostitutie.

Hai sa vedem ce ar insemna asta. Presupunem ca, acum, te duci la Mimi si platesti 300 de lei pe ora. Dupa ce se va intampla ceea ce vrei tu, la astia 300 de lei se vor adauga 25 %CAS, 10% CASS si 2,25% CAM. Asta ar duce la un total de 471 de lei, adica, in realitate, vei ajunge sa platesti 500 de lei pentru aceleasi servicii!

LE - de fapt vei plati vreo 550 de lei, pentru ca, in calculul meu anterior, nu am luat in considerare ca femeia nu are doar un client pe luna!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ce vreau eu este reducerea traficului de persoane si sa pot merge linistit la o fata, stiind ca e cu analizele la zi. Impozitarea ar fi doar o consecinta a legalizarii

Momentan e legala in aceeasi masura in care sunt legale meditatiile. Din moment ce nu isi declara veniturile, nu e legal ceea ce fac.

Referitor la pret, nu stiu daca e corect calculul tau. Ai trecut toate costurile in buzunarul clientului, desi si fetele ar avea avantaje si cred ca ar prefera sa incaseze mai putin, dar sa lucreze fara stres intr-o locatie gen FKK. 

Link to comment
Share on other sites

Cum spuneam, titlul pe care l-am propus eu este cel mai potrivit.

Nicio fata nu accepta sa castige mai putin decat o face acum. Mai mult, e alta poveste. Asa ca tot surplusul de cost se duce in nota de plata. Inclusiv costul "analizelor la zi" pe care le vrei tu. Asa ca, pretul se va dubla, fara doar si poate.

 

Iar asta cu traficul de persoane e o utopie. Sunt o multime de traficanti care isi duc fetele la produs in Germania, Elvetia sau Olanda (tarile pe care le dai tu exemplu).

 

Si dupa al doilea tau post, inteleg ce vrei, de fapt, tu: tu vrei legalizarea proxenetismului si a inlesnirii prostitutiei. Asa ca iti propun sa pui si titlul petitiei tale "Legalizati proxenetismul!", ca sa inteleaga toata lumea unde sunt interesele tale. 😆

 

Oricum, te las in durerea ta, pentru ca vad ca nu ai idei multe, dar fixe.

Link to comment
Share on other sites

Daca nu iti place titlul / nu te intereseaza subiectul, de ce ii acorzi atentie ? Asa comentezi la toate subiectele de pe internet care nu te intereseaza ? Mda, inseamna ca ai multa treaba. Spor!

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, miguel said:

În ce hal e omul, și tot reușește să fie mai coerent decât ultimii prim-miniștri din Ro ... 😐

 

Dacă în cazul legalizării drogurilor este evident că s-ar reduce traficul, în cazul legalizării prostituției (pe modelul olandez de ex.), credeți că ar fi efecte asupra traficului de persoane ? Sau nu prea ar conta, din moment ce proxeneții caută în special să exporte fetele în străinătate? 

 

@mosquito Din ce am găsit eu, în codul penal, art. 328 spune  că "Fapta persoanei care îşi procură mijloacele de existenţă sau principalele mijloace de existenţă, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani."

Deci nu e nimic legal. Faptul că la noi nu se aplică nicio lege e altă discuție. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 14.11.2021 at 19:14, mosquito said:

Eu inteleg, de fapt, ca tu vrei sa taxezi veniturile din prostitutie.

Hai sa vedem ce ar insemna asta. Presupunem ca, acum, te duci la Mimi si platesti 300 de lei pe ora. Dupa ce se va intampla ceea ce vrei tu, la astia 300 de lei se vor adauga 25 %CAS, 10% CASS si 2,25% CAM. Asta ar duce la un total de 471 de lei, adica, in realitate, vei ajunge sa platesti 500 de lei pentru aceleasi servicii!

Să ziceam că și în prezent peștele le ia mai mult decât suma contribuțiilor mai sus enumerate, și nu le dă nici măcar mirajul unei pensii.

Am totuși senzația că atât dispariția proxenetismului cât și pensiile plătibile peste 30 de ani sunt ambele subiecte SF, e intr-adevăr altă discuție :)

Link to comment
Share on other sites

@Vladroom, ce ai postat tu, respectiv 

"Din ce am găsit eu, în codul penal, art. 328 spune  că "Fapta persoanei care îşi procură mijloacele de existenţă sau principalele mijloace de existenţă, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.",

este codul penal vechi, de la 1968... In actualul cod penal art. 328 se refera la "Infracţiuni de fals comise în legătură cu autoritatea unui stat străin "

Prostitutia ca fapta a persoanei care îşi procură mijloacele de existenţă sau principalele mijloace de existenţă, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane NU mai este incriminata in Romania la momentul actual. Nu este nici legalizata, in sensul reglementarii ei legale, ci lasata asa, nici la bal nici la spital, in dulcele spirit romanesc, sa nu suparam biserica si puristii. Ce este incriminat este proxenetismul.

In alta ordine de idei, se considera CONTRAVENTIE, conform :

"LEGE Nr. 61 din 27 septembrie 1991 *** Republicată
pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 96 din 7 februarie 2014
----
ART. 2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

----
6) atragerea de persoane, sub orice formă, săvârşită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obţine foloase materiale, precum şi îndemnul sau determinarea, în acelaşi scop, a unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte"

In baza acestei legi sunt sanctionate contraventional prestatoarele de la strada, cu amenda, pe care majoritatea nu o platesc.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...