Jump to content

care-i faza cu ovulele


DickTracy
 Share

Recommended Posts

Salut confutadori dumneavoastra

 

care-i faza cu ovulele ?

am fost la una, cica nu poate da pizda la gigugiulit ca e pe ovule, dar la o alta data o sa fie disponibilia ..

am mers alta data, si cica , dupa ce am luat pizda-n limba, "pai si acum am ovule!"

 

care-i faza?  e ok sa puna ? 

 

 

 

₩₩₩₩₩₩₩₩₩

Cicatridina ovule - sanatate-buna.com

Cicatridina Ovule Previne Aparitia Infectiilor Intime. Formula cu Acid Hialuronic. Actiune Antiinflamatoare si Calmanta. 

 

Ovulele vaginale: când este nevoie de ele?

Ovulele vaginale pot fi de mai multe feluri și au ca principale indicații tratarea infecțiilor la nivelul vaginului și a uscăciunii vaginale, care apare mai ales la menopauză.

Ovulele vaginale sunt tratamente medicale solide, de formă ovală, care se introduc în vagin cu ajutorul unui aplicator din plastic sau direct cu degetele curate. Ovulele devin lichide în vagin pe măsură ce se încălzesc la temperatura corpului și tind să acționeze repede, datorită absorbției rapide.

 

Se recomandă ca ovulele vaginale să fie utilizate seara înainte de culcare, ca să fii sigură că poți sta întinsă pentru mai mult timp. Dacă stai în picioare după ce ai introdus un ovul, acesta se poate scurge din vagin după ce devine lichid, scurtând timpul de acțiune și reducând efectul pozitiv. Se recomandă oricum și purtarea unui absorbant care să protejeze lenjeria de corp. 

În plus, ovulele nu ar trebui folosite în timpul menstruației (decât dacă medicul recomandă așa), deoarece se scurg mai repede din vagin - în special dacă folosești tampoane interne.

Pentru a împiedica topirea ovulelor înainte de utilizare, depozitează-le într-un loc răcoros (poți să le păstrezi la frigider dacă eticheta medicamentului indică acest lucru).

1. Ovulele tratează infecțiile vaginale

Infecțiile vaginale cu fungi precum candidoza, cauzată de Candida albicans, sau vaginitele și cervicitele cauzate de bacterii precum Clostridium sau de paraziți precum Trichomonas vaginalis sunt afecțiuni comune care pot fi tratate cu ajutorul ovulelor.

Unele medicamente antifungice, cum ar fi clotrimazolul și miconazolul, sunt disponibile atât sub formă de creme, cât și sub formă de ovule. În funcție de concentrația medicamentului, poate dura între 3 și 7 zile pentru a elimina o infecție existentă. Ovulele necesită de obicei mai puține doze decât cremele și tind să ușureze simptomele mai repede.

Medicul poate prescrie uneori o terapie cu ovule vaginale pe timp de 12 zile sau de 14 zile pentru infecții mai severe. De asemenea, nu este exclus ca tratamentul să necesite repetat o dată sau chiar de două ori după un anumit număr de zile. Dacă există afecțiuni inflamatorii severe, ovulele pot fi asociate cu antibiotice.

În orice caz, este important să se respecte indicațiile medicului în ceea ce privește numărul zilelor de tratament, chiar dacă simptomele dispar mai repede.

Există și unele ovule din substanțe naturale. De exemplu, ovulele cu acid boric pot fi folosite ca tratament alternativ pentru infecțiile fungice recidivante. Acestea sunt disponibile fără prescripție medicală în farmacii sau în magazine naturiste. O revizuire¹ din 2011 a mai multor studii a investigat eficacitatea acidului boric în tratarea candidozei vaginale recurente. În urma analizei a 14 studii, s-a constatat că numărul femeilor vindecate de infecție a variat de la 40 la 100%.

 
 

Un studiu² de laborator mai recent din 2018 a constatat că acidul boric acționează prin restricționarea creșterii tulpinilor de Candida albicans și Candida glabrata care au devenit rezistente la tratamentul convențional cu medicamente.

Astfel, ovulele cu acid boric pot fi deosebit de utile pentru persoanele ale căror simptome de candidoză vaginală nu se ușurează după un tratament convențional prelungit.

2. Uscăciunea vaginală poate fi combătută cu ovule

Uscăciunea vaginală poate afecta femeile de orice vârstă, dar este mai frecventă în rândul celor care se află la menopauză. Anumite ovule pot ajuta la menținerea umidității vaginale și a nivelurilor de pH sănătoase.

Ovulele hormonale

Un studiu³ clinic recent a sugerat că ovulele hormonale ar putea fi un tratament eficient pentru uscăciunea vaginală, în special în rândul femeilor care nu pot lua terapia de substituție hormonală. Într-un studiu realizat pe parcursul a 12 săptămâni, 325 de femei au folosit un ovul hormonal, iar 157 de femei au folosit un placebo. La sfârșitul celor 12 săptămâni, femeile care au luat medicamentul au prezentat îmbunătățiri semnificative ale uscăciunii vaginale în comparație cu cele care au primit placebo.

Ovulele cu vitamina E

Un alt mic studiu recent a constatat că 12 săptămâni de tratament cu ovule pe bază de vitamina E https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5114791/ ar putea fi benefic pentru tratarea uscăciunii vaginale și a altor simptome de atrofie vaginală. Studiul a comparat eficacitatea ovulelor de vitamina E cu a unei creme vaginale, care conținea hormonul estrogen, la 52 de femei. Ambele tratamente au oferit îmbunătățiri semnificative ale simptomelor după 4 săptămâni, deși crema cu estrogeni a fost cea mai eficientă.

 
 

Vitamina E poate funcționa mai lent decât crema cu estrogen, deoarece ulterior, după 8, respectiv 12 săptămâni, nu au mai existat diferențe semnificative între cele două tratamente. Astfel, pentru femeile sensibile la terapia hormonală, ovulele cu vitamina E ar putea fi o alternativă adecvată și mai sigură. De asemenea, se pot lua în calcul și alte ovule pe bază de plante (cu extract de gălbenele, aloe, gotu kola).

3. Ovulele pot fi recomandate înainte de un test Babeș-Papanicolau

Nu în ultimul rând, ovulele vaginale pe bază de prescripție pot fi recomandate înainte de recoltarea pentru testul Babeș-Papanicolau (PAP), https://doc.ro/sanatatea-femeii/testul-babes-papanicolau-ce-este-de-ce-se-face-si-ce-inseamna-rezultatele-1 pentru a îmbunătăți interpretarea. La fel, pot fi indicate pentru femeile care se pregătesc de o intervenție chirurgicală în zona genitală, pentru a preveni o vaginită sau o cervicită.

4. Există și ovule vaginale contraceptive

Aceste ovule conțin un spermicid care acționează pentru a preveni sarcina în două moduri: creează o substanță spumantă care blochează intrarea în colul uterin, astfel încât sperma să nu poată trece și imobilizează și neutralizează spermatoizii, astfel încât aceștia nu pot călători până în uter. Aceste ovule trebuie introduse în vagin cu cel puțin 10 minute înainte de actul sexual, ca să aibă timp să se topească.

 

În timpul tratamentului cu ovule care conțin medicamente se recomandă pauză sexuală.

@@@@@@@@@

Ovule vaginale: pot face sex dacă sunt sub tratament?

 

 

Ovulele vaginale sunt introduse în vagin și încep să-și elibereze ingredientele active atunci când intră în contact cu temperatura corpului corpului. Teoria este clară, dar atunci când le folosesc, multe femei au îndoieli. De exemplu, știți dacă puteți face sex dacă tratați ovule vaginale?

Relații sexuale cu un tratament cu ovul vaginal

Pot face sex dacă am supozitoare vaginale? Răspunsul este NU, este mai bine să aștepți să termini ovulele, astfel încât să fie eficiente 100%. Iată motivele:

1 Dacă faceți sex în timp ce primiți supozitoare vaginale, metodele contraceptive, cum ar fi prezervativele, își vor pierde eficacitatea, s-ar putea chiar să se rupă.

2 Infecțiile vaginale comune sunt cauzate de a modificarea florei vaginaleDacă faceți sex în timp ce nu este complet restabilit, ar putea duce la o altă infecție mai rea.

3 Dacă decideți să aveți relații fără a utiliza prezervativ, puteți ajunge răspândiți infecția partenerului dvs., deoarece în timpul penetrării poate exista infecție de germeni și bacterii între ambele părți.

 

4 Sexul irită mucoasa în interiorul vaginului determinând să devină mai fragil, deci poate diminua mult efectul tratamentului cu ovule vaginale. Relațiile intime interferează cu tratamentul.

5 Din cauza infecției, interiorul vaginului este oarecum iritat, astfel încât puteți ajunge simți durere în timpul sexului

6 Creșterea secrețiilor vaginale tipice actului sexual reduce efectul medicației ovulare.

7 sex oral este de asemenea contraindicată, din moment ce partenerul tău ar putea primi infecția în gură.

După cum recomandă medicii, cel mai bun lucru de făcut este să aștepți 48 de ore După terminarea tratamentului cu supozitoare vaginale pentru actul sexual, totuși, specialistul va indica indicațiile exacte de urmat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Stiu ca folosea Zootehnista, dar mai multe n am intrebat.

Io ma gândeam cum dracu', e asa de stramtă, la treij de ani 😆

Link to comment
Share on other sites

cred ca e o solutie absurda, de andicapate  gen: " baga fa-n pizda ovule (supozitor vaginal) si te feresc de orice infectie ....

 

scrie, din ce vad, clar, ca in caz de contact sexual la tratament sexual cu ovule, acestea se scurg, deci nu isi mai fac efectul..

 

.....

e o solutie disperata in caz ca fac normalul neprotejat, sau in caz ca se sparge prezervativul ...

 

deci cheltuiala inutila din partea prestatoarei

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...